Tip 1:

 
 
 - - -
 

Naar minder histamine 

 
 
Beste,
 
Eczeempatiënten breken histamine, een stof aangemaakt door onze witte bloedcellen, moeilijk af. Het komt er dus op aan histaminerijke voeding te matigen en natuurlijke antihistaminestoffen in te zetten.
 
 
Hoe u histamine opbouwt
 
Uit deze recente studie blijkt dat histaminerijke voeding rechtstreeks tot de ontwikkeling en verergering van eczeem kan leiden. Te veel histamine veroorzaakt ontsteking van de huid.
 
 
 
Histamine666
 
 
Maar hoe komt u aan die histamine?
Twee redenen:
 
 
  • U bent gevoelig voor allergische reacties. De laatste twintig jaar kampen almaar meer mensen met allergieën. Bij een allergische reactie produceren uw witte bloedcellen meer histamine dan normaal.

 

  • U eet voedsel dat rijk is aan histamineZonder dat u het beseft, neemt u histamine op via uw voeding. Dat wordt trouwens nauwelijks afgebroken door het kookproces.
 
 
De wetenschap bevestigt
 
 
Verschillende onderzoeken bewijzen dat eczeempatiënten een verhoogde histaminewaarde hebben in hun bloed.[Bron2]
 
Om die te bestrijden, schrijven dokters antihistaminica, immuunremmers en steroïden voor. Wat blijkt nu uit een studie uit The Royal society of medicine? Dat die de kern van het probleem niet aanpakken. Uw voeding aanpassen, brengt wel redding.
 
 

275-Histamine3ROOD

 
 
Hoe u histamine afbreekt
 
De hoofdrolspeler in uw histamineverhaal? Dat is diamine-oxidase, kortweg DAO. Dat enzym moet de histamine in uw bloed afbreken. Maar bij eczeempatiënten presteert DAO ondermaats.
 
 

 

  • De oplossing? U doet er goed aan om histaminerijke voeding te matigen en natuurlijke antihistaminestoffen in te zetten. Natuurlijke antihistaminica zoals Vitamine C geven uw DAO-activiteit een boost. Net als het plantenpigment quercetine. Meer weten? Duik opnieuw in The American Journal of Clinical Nutrition.
 
 
Hoera voor minder histamine
 
U begrijpt het al: histamine-inname beperken en vitamine C en quercetine innemen is aan de orde! Maar … welk voedingspatroon zorgt daarvoor? Het Eczeemvrij Plan onthult het voor u. 
 
 
---