Tip 4:

 
 - - -
 

Naar een sterk darmslijmvlies 

 
 
Beste,
 
Eczeempatiënten hebben vaker een verzwakt darmslijmvlies. Tijd om het uwe weer ijzersterk te maken!
 
 
Probleem? Lekkende darm.
 
Uw darmslijmvlies is een verdedigingslinie. Maar zitten er gaatjes in? Dan sijpelen er gifstoffen en microben door. In medisch vakjargon spreken we dan van een ‘verhoogde intestinale permeabiliteit’. In mensentaal van een ‘lekkende darm’. 
 
 
 
De wetenschap bevestigt
 
 
Uit onderzoek blijkt dat auto-immuunpatiënten, zoals eczeempatiëntenpatiënten, een 'doorlaatbaar darmslijmvlies' hebben.[Bron]
 

Ongezonde darmen2

 
En een zeer recente studie gepubliceerd in het vaktijdschrift Autoimmune Disease toont het onomstotelijke verband aan tussen disbyose in de darmen en auto-immuun ziekte.
 
 
Oplossing? Goede voedingsstoffen.
 
Hoe geraken uw darmen verzwakt? Daarover bestaat geen zekerheid. Het kan een gevolg zijn van stress, medicatie (zoals niet-steroïdale ontstekingsremmers) of verkeerde voeding (zoals voedingsadditieven).
 
Alleszins: wilt u dat uw darmen gifstoffen probleemloos afvoeren? Ban dan de meest belastende stoffen uit uw voedingspatroon en geef uw darmen de juiste brandstof! Zorg voor voldoende:
 
  • lecithine: uw lever heeft deze stof nodig om gal aan te maken. Dat neemt de gifstoffen mee naar uw darmen.
  • voedingsvezels: is de gal aangekomen in uw maagdarmstelsel? Dan moet die zich een weg banen naar de uitgang. Voedingsvezels laten dat vlot verlopen.  

 

En wat met schimmelinfecties?
 
Veel eczeemlijders hebben last van een schimmelinfectie in hun maagdarmstelsel. De schimmel candida albicans is sowieso bij iedereen aanwezig. Die is onschuldig, zolang het immuunsysteem hem onder controle houdt. Lukt dat niet en gaat de schimmel woekeren? Dan kan de aanwezigheid van candida eczeemopstoten in de hand werken.[Bron]
 
De juiste voedingsstoffen versterken uw weerstand en houden zo schimmels in toom. Wist u dat u uw darmen ook kunt zuiveren en ontsmetten met natuurlijke antibiotica en natuurlijke antimycotica? Zo zegt u de slechte bacteriën en schimmels vaarwel. 
 
 
Donders goede darmen!
 
Uw lichaam wil graag tanken uit een een grote voorraad darmsparende voedingsstoffen, lecithine, voedingvezels en natuurlijke antimycotica (anti-schimmel stoffen). Het Eczeemvrij Plan toont hoe u die aanlegt!
 
 
---