Tip 3:

 
 - - -
 

Naar een optimale leverwerking 

 
 
Beste,
 
Eczeempatiënten hebben vaker een ongezonde leverMet de juiste voeding veegt u dat probleem van tafel.
 
 
Uw lever zuivert...
 
Uw lever is een verzamelplaats voor bloed. Hij ontvangt:
 
  • vers, zuurstofrijk bloed van het hart
  • gebruikt, verontreinigd bloed van de darmen
 
Het is de taak van uw lever om bloed te ontgiften. Bacteriën, chemicaliën, histamine, hormonen, … moeten eruit.
 
Een klus die uw lever niet in zijn eentje klaart: hij heeft hulp nodig van micronutriënten zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren. Krijgt u er daar te weinig van binnen? Dan kan uw lever zijn werk niet doen en stuwt hij gifstoffen door uw lichaam. Het gevolg: ontstekingsreacties zoals eczeem.
 
 
De wetenschap bevestigt
 
 
Wat zegt de wetenschap over het verband tussen een vervette lever en eczeem? Dat die er ís. Uit onderzoek blijkt dat 33,9 procent van de kinderen met atopisch eczeem ('atopic dermatitis' in het Engels) een vervette lever heeft.

Fatty liver 250

 
... in twee ontgiftingsfases
 
 
Al in de achttiende eeuw ontdekken wetenschappers hoe gifstoffen ons lichaam verlaten. Onze lever maakt gifstoffen wateroplosbaar, waarna onze nieren die kunnen wegfilteren. Zo belanden ze dus via uw urine in het toilet.
 
De ontgifting verloopt in twee fasen.
 
 
fase 1  
 
Leverenzymen maken giftige substanties wateroplosbaar.
 
 
Gebeurt dat niet optimaal? Dan ondervindt u niet direct last, zolang er maar voldoende antioxidanten beschikbaar zijn om bijstand te geven. Neemt u die niet op via uw voeding? Dan ontstaat er een ontsteking van uw huid door een toename in vrije radicalen.
 
Goed om te weten: bij een eczeemopstoot schrijven dokters vaak antihistaminica voor. Positief? Uw jeuk vermindert. Negatief? Deze stoffen leggen tijdelijk de werkzaamheden in fase 1 stil. Uw nieren en huid staan er nu alleen voor en geraken overbelast. U bent daarom beter af met vitamine C, een natuurlijk antihistaminicum zonder bijwerkingen.
 
 
fase 2
 
De gedeeltelijk afgebroken gifstoffen hechten zich aan een aminozuur.
 
 
Samen verlaten ze uw lichaam via uw urine. Krijgt u via uw voeding bepaalde aminozuren onvoldoende binnen? Dan hebt u ook geen ‘reisgezel’ voor uw gedeeltelijk afgebroken gifstoffen. Die blijven dan langer in uw lichaam hangen. U raadt al wat het gevolg is …
 
 
Leve de lever!
 
De boodschap? Help uw lever bij fase 1 en fase 2 van zijn ontgifting. Het Eczeemvrij Plan vertelt welke voedingsstoffen u nodig hebt én hoe u die optimaal opneemt.
 
 
---