Tip 5:

 
 - - -
 

Naar een evenwichtige pH balans 

 
 
Beste,
 
Westerse voeding gaat hand in hand met een overmaat aan zuren. En die zijn niet goed voor eczeempatiënten.
 
Want uw pH-balans geraakt uit evenwicht waardoor goede stoffen zoals zink en B-vitamines worden afgebroken. Zo stijgt uw kans op eczeemsymptomen.
 
 
Veel verzuring? Veel problemen!
 
Snel even een lesje chemie: elke vloeistof heeft een zuurtegraad. 7 is neutraal, zoals water. Alles tussen 0 en 7 is zuur, alles tussen 7 en 14 alkalisch.
 
Bloed heeft idealiter een pH-balans tussen 7,35 en 7,45. U moet dus ongeveer evenveel ‘verzurende’ als ‘alkaliserende’ voedingsstoffen opnemen. In de praktijk loopt het anders, omdat onze westerse voeding barst van de zuren.
 
Eet u veel zoetigheid, zuivel en tomaten? Dan duikt uw pH-balans onder de 7. En is het pad naar eczeemsymptomen geëffend.
 
 
pH350
 
 
 
De wetenschap bevestigt
 
Te veel verzuring vormt een aanslag op uw gezondheid: dat blijkt uit meerdere onderzoeken. Een van de reacties van uw lichaam? Het slaat zuren op in uw weefsels, waardoor uw huid gaat jeuken. Het verwerkt de zuren ook via uw nieren, waardoor die overbelast geraken. En het onttrekt calcium van uw botten om het zuur te neutraliseren, waardoor beenderen en tanden verzwakken.
 
 
Bied tegengewicht met uw voeding.
 
Ph450
 
Hoe u uw lichaam helpt om verzuring te balanceren? Door – ter compensatie – extra alkaliserende voeding te eten. Dat proces heet alkalisatie: al sinds de jaren vijftig vinden jichtlijders er hun heil in. Of u nu alle zuren moet bannen en alléén mag focussen op alkaliserende stoffen? Nee, want dan zit u weer met een onevenwicht. 
 
Over goede voeding voor een evenwichtige pH balans bestaat nog veel discussie. Neem nu een ontbijt dat bestaat uit volkoren brood met aardbeien, yoghurt en een mueslireep. Lijkt gezond, maar … is het niet voor eczeemlijders. Wij weten ondertussen gelukkig wel wat werkt en wat niet. Daarvan zijn onze uitstekende resultaten bij patiënten het levende bewijs. 
 
 
Een zuurtegraad zonder zorgen!
 
Ziet u door de zuurtebomen het bos niet meer? Het Eczeemvrij Plan is uw gps in nood. Bestel het vandaag nog
 
 
---