Naar minder eczeem dankzij optimale voeding
   
22223  
 
Hebt u last van eczeem? Dan is uw huid eigenlijk ontstoken. Eczeem is afgeleid van het Griekse ekzeĩn: overkoken. Uw huid ‘kookt over’, dus. Dat merkt u aan symptomen zoals jeuk, zwelling en roodheid, maar ook aan blaasjes, vochtafscheiding, korstjes en schilfers. Eczeem kan overal op het lichaam voorkomen.
 
 
ZalmX5
 Meer weten? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.
 En ontvang meteen gratis 1 dagmenu en
 17 tips tegen de jeuk.
 

 U bent wat u eet

 
Het is nog niet duidelijk waardoor eczeem precies ontstaat. Er zijn alleszins meerdere factoren in het spel, zoals stress en erfelijkheid. Maar vandaag kijkt de wetenschap ook beschuldigend naar onze voedingsgewoontesHet goede nieuws: daaraan kunt u zelf iets doen. En nog beter: uw huidcellen vernieuwen zich om de vier weken. U krijgt dus maandelijks de kans om uw eczeemsymptomen in de kiem te smoren.
 
Kortom: u bent wat u eet. Een cliché, maar ook een waarheid als een koe. Met de juiste voeding weert u ontstekingsbevorderende stoffen uit uw bloed. En maakt uw lichaam weer nieuwe, gezonde huidcellen aan.
 
Het Eczeemvrij® Plan  is een uitgebreid programma dat u naar een genezende levensstijl leidt. Ontdek hieronder alvast zes tips die u op weg helpen. 
 
 
 

Tip 1: minder histamine

 
 
Volgens onderzoek hebben eczeempatiënten meer histamine in hun bloed. Dat is een stof, aangemaakt door onze witte bloedcellen. Eczeempatiënten breken histamine maar moeilijk af. Door een teveel aan de stof, kampen ze met roodheid, jeuk en zwellingen op de huid.
 
Maar waarom heeft de ene persoon meer histamine in zijn bloed dan de andere? Omdat hij allergisch reageert op bepaalde prikkels (zoals melk) waardoor er histamine vrijkomt. En óók omdat hij voedsel eet dat rijk is aan de stof.
 
 

 
Meer weten over histamine en eczeem? Ontdek de wetenschappelijke details.
 
 

 Optimaal

Optimaal

DeWegNaar2 

Opbouwen

5 vernieuwing 

Huidcellen

 

Tip 2: minder chemicaliën

  
 
chemicalien400
 
 
Ons voedsel barst van chemicaliën: natuurlijke (zoals salicylaten) en kunstmatige (zoals nitraten). Eet u dat voedsel met mate? Dan verkleint u de overlevingskansen van uw eczeemsymptomen. 
 
Nitraten
 
Nitraten zijn kunstmatige chemicaliën. Ze dienen om vlees zoals spek, worst en ham langer te bewaren. Al in de jaren 70 bleek dat bij de opwarming stoffen vrijkomen die kanker en leverschade veroorzaken. En recent onderzoek toont aan dat nitraatconsumptie de eczeemsymptomen met liefst 43 procent verhoogt. Te mijden dus!
 
De wetenschappelijke details over de invloed van chemicaliën op eczeem? Lees ze snel.
 
 
 

Tip 3: optimale leverwerking

 

Onderzoek toont aan dat eczeempatiënten vaker een vervette lever hebben. Die doet zijn werk niet goed, en stuwt gifstoffen door uw bloed. Gevolg? Ontstekingsreacties zoals jeuk en eczeem.
 

Fatty liver 250

 
Uw lever is het zuiveringsstation van uw bloed. Per minuut stroomt er maar liefst anderhalve liter door! Vol met bacteriën, chemicaliën, gifstoffen, … Uw lever moet die eruit filteren, maar kan dat niet in haar eentje. Daarom schakelt de lever ‘helpers’ in: voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten. Dus eet u voeding met veel ‘helpers’ en weinig leverbelastende stoffen? Dan heeft uw lever het gemakkelijker en verminderen uw eczeemsymptomen.
 
 
 
 
"I have never known my skin to be so clear, in ever. I am so happy."
  
   
- Toby uit 'The Food Hospital' -
 
 
 

Tip 4: gezonde darmen

 
 
Uit onderzoek blijkt dat eczeempatiënten vaker een verzwakt maagdarmstelsel hebben. Dat vatbaarder is voor slechte stoffen die uiteindelijk huidontsteking veroorzaken.[Bron 1Bron 2Bron 3]
 
Ons darmslijmvlies is een verdedigingslinie. Zitten er gaatjes in? Dan sijpelen er onverteerde eiwitten en bacteriën door. De medische wereld spreekt van een ‘verhoogde intestinale permeabiliteit’. In mensentaal: ‘darmdoorlaatbaarheid’, en in de volksmond: ‘lekkende darm’.
 
Leakygut3 Toxins100 Food allergy 2
Die stoffen horen niet thuis in uw bloed en veroorzaken allergieën en eczeem. Soigneer uw darmen dus met de juiste voeding en leg zo uw eczeemsymptomen aan banden.
 
Hoe zit dat nu juist tussen die darmen en eczeem? Stort u in de wetenschappelijke details.
 

 

Tip 5: evenwichtige pH balans

 
 
pH400
 
 

Elke vloeistof heeft een zuurtegraad: de pH. Die van uw bloed ligt idealiter tussen 7,35 en 7,45.

Een zuurtegraad van 7 is neutraal (zoals water). Alles tussen 0 en 7 is zuur, alles tussen 7 en 14 basisch. Het voedsel dat u eet, maakt uw bloed zuurder of basischer. Speelt u een zuurbommetje zoals een hamburger met cola binnen? Dan krijgt uw bloed een té lage pH-balans: die verzuring maakt goede mineralen en B-vitaminen met de grond gelijk. Het komt er dus op aan om met gepaste voeding uw zuurtegraad in evenwicht te houden. Een gezonde huid, goede bloedkwaliteit en sterke botten zijn het resultaat.

Leer hoe een evenwichtige zuurtegraad uw gezondheid beïnvloedt.

 

Tip 6: optimaal vetmetabolisme

 
 
Fat 300
 
 

Volgens onderzoek hebben eczeempatiënten vaker een verstoord vetmetabolisme. Vooral hun teveel aan omega 6 – in het bloed en het huidweefsel – verhoogt het risico op eczeemsymptomen.

Hoe komen die vetten in uw lichaam? U raadt het al: via uw voeding. Idealiter balanceert u omega 6 (linolzuur) met omega 3 (linoleenzuur). Helaas bevat onze westerse voeding te veel omega 6. En dat heeft gevolgen, zo blijkt uit een test met mama’s die borstvoeding geven. Diegenen met een te hoog omega 6-niveau, hadden vaak kinderen mét eczeem. De juiste essentiële vetzuren kunnen dus het opduiken van eczeem verhinderen

Vetten en eczeem? Neem hun relatie onder de loep.

 
Dankzij de bovenstaande tips gaf ík eczeem de genadeslag. Lees mijn verhaal.


Copyright @ Gezondheidsspecialisten.be
Website built by 1place4ads.nl